De QA-CER-certificering wint veld

14 januari 2019

Onder leiding van de BQA (Belgian Quality Association) wordt de certificering van het kwaliteitsbeheersysteem voor recyclageprocédés en het gebruik van gerecycleerde producten nu aan drie textielondernemingen toegekend.

QA-CER werd drie jaar geleden ingevoerd en is gebaseerd op ISO 9001; tot nog toe kregen zeven ondernemingen deze certificering (nog vijf hebben een aanvraag ingediend). Daartoe behoren drie textielondernemingen, waaronder de Belgische groep Beaulieu Technical Textiles (gecertificeerd voor niveau 1). Wat QA-CER zo belangrijk maakt, is dat het in eerste instantie de kwaliteit van de producten garandeert, maar het kan ook in verschillende bedrijfssectoren worden toegepast in heel de waardeketen, op alle types van materialen en in elke fase van de levenscyclus van een product.

Het systeem bevat drie niveaus. Het eerste waarborgt de voorziening, het tweede waarborgt ook het product en het derde besteedt extra aandacht aan ecologische parameters en het ontbreken van giftige bestanddelen.

https://www.qa-cer.be/