RETEX-workshop –Focus op composietmaterialen (video's)

11 februari 2020

Op dinsdag 28 januari vond een RETEX-workshop (www.dotheretex.eu) plaats in het CETI (Europees Centrum voor innovatieve textielproducten) in Tourcoing. Dé kans om professionals uit de textielindustrie die in hun economische en productiemodellen alsmaar meer willen inzetten op circulaire economie, samen te brengen.

Capture Ech 20200128 101515 P1070632 Img 20200128 123032

Tijdens de workshop werden de waardeketens voor recyclage voorgesteld, die werden gecreëerd in het kader van het Europese RETEX-project, waarvan Fedustria partner is. De resultaten van vele tests en een groot aantal stalen werden in de kijker gezet, zowel op het gebied van mechanische recyclage en kunststofverwerking als composietmaterialen. Er zijn nu concrete oplossingen binnen handbereik om nieuwe ontwikkelingen en partnerschappen tussen deelnemers te stimuleren!

Zowel de milieu-impact als de economische levensvatbaarheid van de waardeketens krijgt heel wat aandacht, wat de relevantie van het initiatief voor professionals nog meer versterkt.

De workshop was meteen ook de gelegenheid om kennis te maken met het demomodel voor de mechanische recyclage van korte katoenvezels van het CETI.

Ook de mogelijkheden om gebruikt textiel te valoriseren via de productie van composietmaterialen werden onder de loep genomen. Tal van mogelijke industriële partners kregen de kans om hun producten, technologieën en ontwikkelingsideeën voor te stellen.

Leuk weetje: de uiteenzettingen van die dag werden gefilmd. Zo kunnen geïnteresseerden zien welke vooruitgang er in het project is geboekt. Blijf op de hoogte en abonneer u zeker op de nieuwsbrief (https://dotheretex.eu/newsletter).

i Guy De Muelenaere, gdem@fedustria.be, tel. 02 528 58 34, of katja.devos@fedustria.be, tel. 02 528 58 43