Manifest voor een kringloopeconomie in de textielsector

01 augustus 2019

Gezien de druk op de mode-industrie om haar negatieve impact op het milieu te beperken, verbinden vijf beroepsorganisaties zich ertoe om de economische modellen te doen evolueren en de invoering van een kringloopeconomie te bevorderen.

Manifesto

Het manifest voor een kringloopeconomie in de textielsector werd op dezelfde dag bekendgemaakt in Frankfurt, tijdens de beurs TechTextil, en in Kopenhagen, tijdens het congres Global Fashion Agenda (GFA). Het werd ondertekend door Euratex (European Apparel and Textile Confederation), de Fédération européenne de l’industrie du sport (FESI), de International Apparel Federation (IAF) en de Sustainable Apparel Coalition (SAC).

Deze wijst op de noodzaak om een “omgekeerd” productienetwerk te creëren en de vraag naar gerecycleerde producten een boost te geven. De coalitie ziet in dat de huidige structuren en werkmiddelen niet op de uitdagingen van de toekomst inspelen, en wil daarom het lopende onderzoek dat door de Ellen MacArthur Foundation wordt geleid, benutten.

https://euratex.eu/wp-content/uploads/Circular-Economy-Manifesto-Digital.pdf

http://www.circulary.eu